Valley station for the Seiser Alm shuttle service in Italy: Reference objects

Introduction

The cable car service from Seis to the Seiser Alm has been given a new valley station which includes a shop and service and administration areas. The building took its inspiration from the proud massif of the Dolomite Mountains in the background. With irregular edges and crystalline surfaces, the edifice nestles harmoniously into the beautiful landscape. Depending on how the light falls, the huge aluminium façade sometimes appears strong and proud, and sometimes virtually invisible.

© PREFA | Croce & Wir

Data & facts

Product

FX.12 façade panel

Color

01 P.10 brown

Architecture

Lukas Burgauner

Processing

Kometal GmbH

Country

Italy

Location

Völs am Schlern

© PREFA | Croce & Wir

FX.12 façade panel: Products used

FX.12 façade panel: Products used

PREFA Fassadenpaneel FX.12 lang
PREFA Fassadenpaneel FX.12 lang

let yourself be inspired: Other objects

Renovation Gallery: Buildings before and after renovation

Due to their light weight, PREFA products turn the renovation of roofs and façades into child’s play – and the cosmetic treatment also produces great results.

Renovation Gallery: Buildings before and after renovation

House with a garage after roof renovation with PREFA roof tiles in anthracite
House before roof renovation with PREFA roof tiles, gable roof and garage